top of page

Jarní soutěž v pečení 2023

Zapojte se i vy do naší soutěže ve francouzském pečení a vyhrajte našeho Ilustrovaného průvodce francouzskou kuchyní!

Upečte francouzské sušenky podle receptu níže a nejméně 4 kousky na ochutnávku přineste v období od 27. 3. do 12.4. do francouzské vinárny Franck et Thierry (Kopečná 46, 602 00 Brno) v nádobce označené vaším jménem a kontaktními údaji. Dne 13.4. čtyřčlenná porota vyhodnotí na základě chuti, křupavosti, tvaru a originality nejlepší sušenku a vítězný kandidát získá naši kuchařku. Zapojit se mohou jednotlivci, páry, pracovní kolektivy či školní třídy. Tak neváhejte a zapojte se i vy!

Tuiles Craquantes (Křupavé taštičky)

2 vaječné bílky
50 g moučkového cukru
30 g hladké pšeničné mouky
30 g rozpuštěného másla
zdobení dle vlastního výběru: loupané mandle, pomerančová kůra, rozinky, čokoládové lupínky...fantazii se meze nekladou!

1. Troubu předehřejte na 220°C

2. Ušlehejte bílky s prosátým moučkovým cukrem, dokud nezískáte lehce napěněnou směs. Přidejte prosátou mouku a rozpuštěné máslo. Promíchejte stěrkou.

3. Malé hromádky těsta pokládejte na plech pokrytý pečicím papírem. Lehce je rozetřete zadní stranou lžíce, přičemž dávejte pozor, abyste mezi nimi ponechali dostatek místa. Posypte zdobením (mandle, pomerančová kůra nebo jiné)

4. Za neustálého dozoru pečte 7 až 8 minut.

5. Jestli chcete mít sušenky ploché, vyjměte je z trouby tenkou stěrkou a nechte je vychladnout na rovném povrchu. Pokud je chcete mít stočené, po upečení sušenky přehnete přes formu na trubičky, přes váleček na těsto nebo jiný oblý přědmět a lehce a ihned zatlačte na okraje tak, aby se zatočily. Musíte pracovat velmi rychle. Pokud sušenky zchladnou, není možné je jíž stočit.
 

6. Nechte vychladnout. Skladujte nejlépe v plechové nádobě, aby sušenky nezvlhly.

Pravidla soutěže

1Organizátor: Autorky ilustrovaného průvodce francouzskou kuchyní ve spolupráci s francouzskou vinotékou Franck et Thierry,Kopečná 46, 602 00 Brno a Alliance Française Brno, z. s., Moravské náměstí 15, 602 00 Brno.

2. Úloha: Napéct francouzské sušenky podle receptu na stránce www.francouzskakucharka.cz v rubrice Soutěž 2023 a vzorek 4 kusů přinést nebo doručit v nádobce označené jménem a kontaktními údaji do francouzské vinotéky Franck et Thierry, Kopečná 46, 602 00 Brno během otevírací doby od pondelí do pátku od 14:00 do 20:00 hodin.

3. Harmonogram: Vyhlášení souteže: 1.3. 2023 Odevzdávání sušenek: 27.3. 2023 až 12.4.2023 Zasedání hodnoticí poroty a vyhlášení vítěze: 13.4.2023 Odevzdání ceny: do 20.4.2023

4. Porota a kritéria hodnocení: 4--členná porota (pan ředitel Alliance Française Brno Jiří Votava, pan Thierry Defer jako reprezentant francouzské vinotéky Franck et Thierry a autorky kuchařky Marie (Zazou) Verdier a Eva Aubry) se sejdou ve čtvrtek 13.4.2023. Ochutnají a posoudí anonymizované vzorky sušenek na základě chuti, estetiky a originality. Sušenky mohou být ploché nebo skroucené, mít různá zdobení, důležitá je chuť a preciznost provedení, ale cení se také originalita.

5. Cena: Knížka Ilustrovaný průvodce francouzskou kuchyní s věnováním od autorek.


6. Učastníci: Zapojit se mohou jednotlivci, dvojice i kolektivy bez omezení věku. V případě více účastníků soutěžících společně bude výhra společná (ne jedna knížka na jednoho účastníka).

 

7. Souhlas s Pravidly a jejich změnyÚčastí v Soutěži projevuje každý Soutěžící a/nebo jeho zákonný zástupce (v případě nezletilých Soutěžících) svůj souhlas s jejími Pravidly a s tím, že Organizátor je oprávněn
bezplatně zveřejňovat díla, jména, podobizny a obraz
ové či zvukové záznamy
výherců v propagačních materiálech, na webových stránkách a na sociálních sítích
Organizátora (Facebook, Instagram, YouTube) po dobu neurčitou od skončení této Soutěže.
Organizátor si vyhrazuje právo kdykoliv pozměnit nebo upravit pravidla Soutěže či Soutěž
úplně zrušit bez udání důvodů a stanovení náhrady.

8. Kontakt: francouzska.kucharka@email.cz

Otázky a odpovědi

Tady najdete otázky, které Zazou již zodpověděla. Neváhejte a prohlédněte si všechny její rady a tipy!

Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
bottom of page