Ilustrovaný průvodce francouzskou kuchyní
Obsah
-
Autoři 8
-
Den ve Francii 11
Snídaně a svačina 12
Oběd 12
Odpolední svačinka 13
Večeře 15
Pozvání ke stolu 15
Prostírání 16
Nakupování 16
-
Tradiční francouzské potraviny a nápoje 19
Sýr a jiné mléčné výrobky 20
Chléb a pečivo 24
Maso 27
Ryby a mořské plody 27
Víno 28
-
Francouzské svátky 31
Épiphanie (Zjevení Páně) 32
La chandeleur (Hromnice) 33
Mardi Gras (Tučné úterý) 34
Paques (Velikonoce) 34
Svatby, křtiny a svaté přijímání 35
La beaujolais nouveau (Svátek mladého vína beaujolais) 36
Noel (Vánoce) 36
Nouvel an (Nový rok) 38
-
Příklady menu 39
-
Francouzské restauratérství 45
Od bufetu až ke hvězdám 46
Kuchařem ve Francii 49
-
Cesta za chutěmi Francie 53
-
Paříž 55
Módní kuchyň hlavního města 56
-
Z údolí Rhôny k Středozemnímu moři 59
Aromatická kuchyň jihovýchodní Francie 60
-
Mezi Středozemním mořem a Atlantským oceánem 63
Štědrá kuchyň jihozápadní Francie 64
-
Od Opálového pobřeží po Burgundsko 67
Kosmopolitní kuchyň severovýchodní Francie 68
-
Od Normandie přes Bretaň až po Poitou 72
Oceánská kuchyň severozápadní Francie 73
-
Centrální masiv 76
Poctivá kuchyň střední Francie 77
-
Francouzské zámoří 80
Exotická kuchyň zámoří 81
-
Recepty 85
Ingredience 86
Základní těsta 90
Předkrmy 95
Polévky 113
Hlavní jídla 125
Omáčky 169
Dezerty 179
Cukrovinky 215
Nápoje 225
-
Tematické seřazení receptu 240
-
Zeměpisné seřazení receptu 244
-
Reference a inspirace 245
-
Poděkování 246