Ilustrovaný průvodce francouzskou kuchyní

Obsah

  • Autoři 8

  • Den ve Francii 11

Snídaně a svačina 12

Oběd 12

Odpolední svačinka 13

Večeře 15

Pozvání ke stolu 15

Prostírání 16

Nakupování 16

  • Tradiční francouzské potraviny a nápoje 19

Sýr a jiné mléčné výrobky 20

Chléb a pečivo 24

Maso 27

Ryby a mořské plody 27

Víno 28

  • Francouzské svátky 31

Épiphanie (Zjevení Páně) 32

La chandeleur (Hromnice) 33

Mardi Gras (Tučné úterý) 34

Paques (Velikonoce) 34

Svatby, křtiny a svaté přijímání 35

La beaujolais nouveau (Svátek mladého vína beaujolais) 36

Noel (Vánoce) 36

Nouvel an (Nový rok) 38

  • Příklady menu 39

  • Francouzské restauratérství 45

Od bufetu až ke hvězdám 46

Kuchařem ve Francii 49

  • Cesta za chutěmi Francie 53

  • Paříž 55

Módní kuchyň hlavního města 56

  • Z údolí Rhôny k Středozemnímu moři 59

Aromatická kuchyň jihovýchodní Francie 60

  • Mezi Středozemním mořem a Atlantským oceánem 63

Štědrá kuchyň jihozápadní Francie 64

  • Od Opálového pobřeží po Burgundsko 67

Kosmopolitní kuchyň severovýchodní Francie 68

  • Od Normandie přes Bretaň až po Poitou 72

Oceánská kuchyň severozápadní Francie 73

  • Centrální masiv 76

Poctivá kuchyň střední Francie 77

  • Francouzské zámoří 80

Exotická kuchyň zámoří 81

  • Recepty 85

Ingredience 86

Základní těsta 90

Předkrmy 95

Polévky 113

Hlavní jídla 125

Omáčky 169

Dezerty 179

Cukrovinky 215

Nápoje 225

  • Tematické seřazení receptu 240

  • Zeměpisné seřazení receptu 244

  • Reference a inspirace 245

  • Poděkování 246